Editor choice

Bitcoin kan nå $100 000 inom 10 år

Nu är det ganska så många år sedan valutan Bitcoin introducerades på den virtuella spelplanen som en krypto-valuta. När den introducerades var det många som trodde på detta och investerade i Bitcoin. Det var dock också många som inte alls kände någon säkerhet i Bitcoin, vilket visat sig vara helt felaktigt. Bitcoin har idag blivit mycket stabil och ökat lavinartat i värde. Detta har gjort många av de som litade på detta betalningsmedel från början till mångmiljonärer. Detta har idag blivit en mycket populär valuta och det finns fortfarande chans att göra riktiga klipp och flera miljoner för den som vill investera. Särskilt om du ska lita på en av de stora siarna och experterna inom detta område.

Här sägs det att Bitcoin kan utgöra hela 10% av de 5 triljoner dollar som dagligen hanteras på den utländska valutamarknaden inom en period av bara 10 år. Marknaden för Bitcoin ses kunna expendera upp till 1,75 triljoner dollar, vilket då skulle betyda att varje Bitcoin inom 10 år skulle ha ett värde av 100 000 dollar. Detta säger en av de främsta experterna inom området, valtua och bankanalytikern Kay van Petersen på Saxo Bank. Han förutspådde tidigare att en Bitcoin skulle ha ett värde av 2000 dollar den 20:e maj 2017, vilket inte alls visade sig vara något fel med. Nu har denna expert tagit sig vidare steget längre och spår att värdet kan vara hela 100000 dollar per Bitcoin om 10 år.

Så kan varje Bitcoin nå ett värde av 100000 dollar inom 10 år?

När det talas om att Bitcoin skulle stå för 10% av den utländska valutamarknaden, så är detta inte helt sant. Här räknas då alla kryptovalutor generellt vara det som utgör de 10% det talas om. Detta kommer dock inte att ha någon betydelse på värdeökningen av Bitcoin. 10% av det 5 triljoner dollar som tidigare nämndes kommer att vara 500 miljarder dollar. Här spås då att Bitcoin skulle uppfylla 35% av denna marknadsandel. Det skulle då betyda att det totala värdet av Bitcoin på valutamarknaden uppgår till 175 miljarder dollar. Helt enkelt kommer då 175 miljarder dollar i Bitcoins att röra sig på valutamarknaden varje dag. På så sätt kommer det att gå att sätta ett fast värde per Bitcoin om denna utveckling sker.

I och med att Bitcoin har en begränsad maximal upplaga av 21 miljoner Bitcoins, som beräknas att vara i cirkulation runt 2040 så har en 10 års prognos skapats. Här tänker sig Van Petersen att det ska finnas runt 17 miljoner Bitcoins i cirkulation inom 10 år. Detta betyder enbart att antalet från idag behöver öka med 700 000 Bitcoins från nuvarande 16,3 miljoner. När du sedan vill ha fram resultatet kommer du att ta de potentiella 17 miljoner Bitcoins. Detta dividerar du sedan med 1,75 triljoner dollar i uppskattat marknadsvärde. Baserat på detta så skulle det då betyda att varje enskild Bitcoin skulle få ett värde som ligger något över 100 000 dollar.

Coinbuddy