Detta kan du köpa för Bitcoin

Uppdaterad 2020-11-16

 

Alla företag har ännu ej beslutat sig för att godkänna Bitcoin som betalningsmedel. Således kan du endast använda Bitcoin som betalning på de platser där valutan godkänns som betalning för produkter och tjänster.

I takt med att intresset för handel med Bitcoin vuxit, har kryptovalutan även kommit att bli allt mer vanlig som betalmedel – både internationellt och i Sverige. Vi har sammanställt en lista över butiker som just nu accepterar bitcoin som betalmedel. Nedan kan du ta del av aktuella internationella bitcoinhandlare samt svenska bitcoinhandlare.

Internationella bitcoinhandlare

Lista över internationella butiker som accepterar bitcoin som betalmedel.

Expedia

Resesajten Expedia är världsledande när det gäller flygbiljetter på nätet. Expedia gör det möjligt att köpa flygbiljetter (och tjänster runt om resan, såsom hyrbil etc) med Bitcoin som betalmedel.

Home Depot

Home Depot är den största affärskedjan för hårdvara i USA och erbjuder allt du kan tänka dig till hemmet, inklusive installation och hjälp runt omkring. Sedan en tid tillbaka accepterar Home Depot Bitcoin som betalmedel, vilket innebär att köpare i princip kan bygga ett helt hus genom att köpa material med Bitcoin, både online och i fysisk butik.

KFC Canada

Restaurangkedjan KFC serverar snabbmat med tema kyckling i USA, Kanada och runt om i världen. KFC Canada började nyligen acceptera Bitcoin som betalmedel i sina restauranger i Kanada.

Lolli

Lolli är en tjänst där användaren samlar ihop gratis bitcoin genom att shoppa i någon av de hundratals onlinebutiker knutna till tjänsten. Bland annat ingår Sephora, lululemon, Walmart, CVS Pharmacy.

Microsoft

Microsoft har accepterat Bitcoin som betalmedel i sin Xbox-butik online sedan år 2014. Under en tid tog de tillfälligt en paus från att erbjuda Bitcoin på grund av volatiliteten. Nu accepterar Microsoft återigen Bitcoins, dock enbart för Xbox-butikskrediter.

Bill Gates har själv kommenterat Bitcoin vid ett flertal tillfällen, där han uttryckt att  “Bitcoin är bättre än valuta”.

Namecheap

Namecheap är ett “pro internet freedom”-verktyg för att köpa domännamn. Tack vare sin vilja att acceptera bitcoin och kämpa för frihet online, är företaget en favorit i  kryptovalutasamhället.

Du kan få en kredit på ditt Namecheap-konto genom att skicka in Bitcoin.

Newegg

Newegg säljer all slags hårdvara för dator samt tillbehör, och accepterar bitcoins som betalmedel vid köp. Kuriosa är att Newegg är ett välkänt namn i kryptovalutasammanhang då de även köper kryptovalutahårdvara.

Overstock

Overstock är ett amerikanskt tech-drivet onlineföretag som är återförsäljare av bland annat möbler, kläder, köksinredning. Overstock anses vara ledande inom shopping och krytovaluta. Man accepterar inte bara Bitcoin, utan även andra slags kryptovaluta.

Starbucks

Starbucks är världens största cafékedja, med över 31 000 cafeér runt om i världen. Under år 2019 ryktades det att Starbucks inom kort skulle börja acceptera Bitcoin-betalningar på caféerna. Ryktena var dock lösa, och det blev  inte förrän i mitten av 2020, i ett samarbete med Bakkt-appen, som Starbucks i praktiken började tillhandahålla bitcoin som ett betalmedel för sina kunder.

Twitch

Twitch är en plattform för streaming av alla slag, men är i första hand populärt bland gamers som streamar sina spelsessioner till andra spelentusiaster. Det går bra att använda Bitcoin för att på ett diskret sätt betala för din prenumeration, eller stötta dina favoritspelare.

Whole Foods

Whole Foods är en amerikansk mataffärskedja med butiker runt om i världen, nischad mot ekologisk matvaruhandel. Whole Foods samarbetar med Winklevoss Flexa spending app ‘Spedn’. Med Spedn-appen kan du köpa alla dina matvaror med Bitcoin, eller annan krypto som Litecoin eller Gemini dollar. Spedn-appen går även att använda på Regal Cinemas, Gamestop, Jamba Juice och Baskin Robbins med flerl.

Wikipedia

Wikipedia är världens största non-profit encyclopedia, som bygger på att användare är med och skapar innehåll. Sedan en tid tillbaka accepterar Wikipedia även Bitcoins för donationer.

Svenska bitcon-handlare

Nedan listas aktuella svenska butiker som accepterar bitcoin som betalmedel.

Eyerim

Eyerim säljer slipade glasögon, solglasögon och skidglasögon med Bitcoin som tillgängligt betalmedel. Erbjuder även möjligheten att virtuellt prova olika glasögon via din mobilkamera.

EQ Cigs

Hos EQ Cigs kan du köpa elektroniska cigaretter (så kallade e-cigg) i en rad olika utföranden med Bitcoin som betalmedel.

Https.se

Bitcoin-vänliga Https.se säljer SSL-certifikat från en rad olika utgivare.

Mackabler.dk

Den danska e-handeln Mackabler säljer kablar och laddare för alla slags Apple-produkter, däribland Macbooks, iPhones och iPads, till låga priser. I kassan går det bra att betala med kryptovalutan Bitcoin.

OVPN.com

OVPN.com är en svensk VPN-tjänst som gör den möjligt att surfa anonymt, säkert och snabbt med stor integritet. Du kan betala för tjänsten med Bitcoin.

Pizza24.se
Pizza24.se är en motsvarighet till onlinepizza.se som erbjuder hemkörning av mat och pizza direkt hem till dörren. Pizzan kan här betalas med Bitcoin om så önskas.

Robotshopen.se
Robotshopen.se är återförsäljare av robotar designade för att bringa glädje, stilla nyfikenheten och förenkla människors vardag. Vid köp accepteras Bitcoins som betalmedel.

Saturno AB
Saturno erbjuder tjänster inom sökmotoroptimering och webbutveckling, med Bitcoin som tillgänglig betalningsmetod.

Semesterbostad.org
Via Semesterbostad.org kan du hyra fina semesterboenden runt om i världen. Bland annat finns boenden i Thailand, Frankrike och Sverige att hyra via sajten, som accepterar Bitcoin.

SHOP01MEDIA
Hos SHOP01MEDIA finns allt du kan tänkas behöva till dina spelkonsoller; konsoltillbehör, mods och retro. Bitcoin erbjuds som betalmedel.

Skytours.se
Via Skytours är kan du köpa flygbiljetter både inrikes och runt om i världen direkt med Bitcoin som betalmedel.

Steam
Steam (en tjänst skapad av Valve) är en av de största digitala plattformarna för att distribuera PC spel. Bitcoin erbjuds som betalmedel i kassan.

Webbhallen.se
Webbhallen.se  ett välkänt svenskt företag där du kan köpa allt ifrån diverse multimedia till datorprylar och annan hårdvara med Bitcoin.

Webbdo.se
Webbdo.se erbjuder webbhotell ifrån enbart 9 kronor i månaden, samt tillhörande domäntjänster. Det går utmärkt att betala för webbhotell och domäntjänster med Bitcoin.

Coinbuddy