Köpa Bitcoins

Att köpa Bitcoin är en enkel process. För dig som går i tankarna om att köpa Bitcoins är det viktigt att handla med välkända aktörer på marknaden. Det finns olika tillvägagångssätt att köpa Bitcoin på och dessa inkluderar konvertering ifrån din valda valuta till Bitcoin i motsvarande värde men det går även att köpa direkt av privatpersoner/företag på en öppen annonsmarknad. Du köper då Bitcoins för en viss kostnad per Bitcoin på marknadsplatser där köpare och säljare möts.

Olika sätt att köpa Bitcoins på

Det finns främst två alternativ att köpa Bitcoin på – här kommer vi att lista fördelarna med respektive metod. 

Den första metoden är att köpa Bitcoins direkt av privatpersoner eller företag som erbjuder den virtuella valutan i utbyte mot vanlig valuta om en fast kurs. Fördelarna med denna metod är att de olika säljarna på marknadsplatsen konkurrerar om att kunna byta in sina Bitcoins mot traditionell valuta och på så vis råder det en marknadsekonomi som är baserad på utbud och efterfrågan. Detta gör att du som köpare kan pressa ner priserna genom att köpa ifrån de billigare alternativen. Nackdelen är att du ej omedelbart kan byta in dina Bitcoins mot en traditionell valuta utan måste hitta en köpare som är villig att köpa din Bitcoin. Detta system är dock väl utarbetat och ger köpare möjligheten att omedelbart köpa Bitcoin om en fast kurs fastslagen av säljaren.

Den andra metoden att köpa Bitcoin på är att registrera sig på en hemsida som erbjuder möjligheten att konvertera både till och från Bitcoin till din statliga valuta. Detta innebär att du när som helst kan konvertera om din statliga valuta till Bitcoin och tillbaka igen med ett enkelt knapptryck. Fördelarna med denna metod är att du kan byta fram och tillbaka allt eftersom att kursen för Bitcoin och den svenska kronan förändras och således göra dig en förtjänst genom att byta in Bitcoin till svenska kronor när värdet på Bitcoin ökar respektive köpa bitcoin med den svenska kronan när dess värde har sjunkit.

Du väljer själv vilken metod du är intresserad av att använda – vi rekommenderar dock att nybörjare först och främst använder sig av metoden att sälja och köpa bitcoin genom annonsmarknaderna. Att konvertera valutan fram och tillbaka till och från en statlig valuta kräver en viss fingertoppskänsla för att veta när det är dags att sälja respektive köpa valutan. Internet ger dock människor tillgång till att med enkelhet överskådligt granska prisförändringarna för Bitcoin den senaste tiden och ger dig som spekulant därför möjligheten att enkelt avgöra när det är dags att köpa respektive sälja valutan. Ett hett tips är att ha en fast kurs varpå du säljer och en fast kurs varpå du köper valutan – allting beroende på hur aktiv du är i din daytrading och hur mycket arbete du är villig att lägga ned. Nackdelen med direktkonvertering i jämförelse med sälj- och köpmekanismen och den öppna marknaden är att tillhandahållaren av konverteringstjänsten har möjligt att påverka vilken kurs du kan byta till dig respektive byta ifrån dig Bitcoins med. En öppen marknad ger större möjligheter att köpa och sälja med hög aktivitet under perioder med små förändringar för att maximera sin vinst.