Köpa Bitcoins

Att köpa Bitcoin är en enkel process. För dig som går i tankarna om att köpa Bitcoins är det viktigt att handla med välkända aktörer på marknaden. Det finns olika tillvägagångssätt att köpa Bitcoin på och dessa inkluderar konvertering ifrån din valda valuta till Bitcoin i motsvarande värde men det går även att köpa direkt av privatpersoner/företag på en öppen annonsmarknad. Du köper då Bitcoins för en viss kostnad per Bitcoin på marknadsplatser där köpare och säljare möts.

Här kan du köpa Bitcoin

Crypto.com

Lägst avgifter. Bäst app. 50$ i bonus. Det är svårt att inte sätta crypto.com längst upp på listan.

10
2 Coinbase

Coinbase

Nybörjarvänligt och många valutor tillgängliga.

9
3 Cex.io

Cex.io

Populär handelsplats där du kan handla med kort.

7.5
4 Localbitcoins

Localbitcoins

Här kan du handla helt anonymt och med låga avgifter.

7

Hur köper man Bitcoin

Det finns främst två alternativ att köpa Bitcoin på – här kommer vi att lista fördelarna med respektive metod. Den första metoden är att köpa Bitcoins direkt av privatpersoner eller företag som erbjuder den virtuella valutan i utbyte mot vanlig valuta om en fast kurs. Fördelarna med denna metod är att de olika säljarna på marknadsplatsen konkurrerar om att kunna byta in sina Bitcoins mot traditionell valuta och på så vis råder det en marknadsekonomi som är baserad på utbud och efterfrågan. Detta gör att du som köpare kan pressa ner priserna genom att köpa ifrån de billigare alternativen. Nackdelen är att du ej omedelbart kan byta in dina Bitcoins mot en traditionell valuta utan måste hitta en köpare som är villig att köpa din Bitcoin. Detta system är dock väl utarbetat och ger köpare möjligheten att omedelbart köpa Bitcoin om en fast kurs fastslagen av säljaren.

Den andra metoden att köpa Bitcoin på är att registrera sig på en hemsida som erbjuder möjligheten att konvertera både till och från Bitcoin till din statliga valuta. Detta innebär att du när som helst kan konvertera om din statliga valuta till Bitcoin och tillbaka igen med ett enkelt knapptryck. Fördelarna med denna metod är att du kan byta fram och tillbaka allt eftersom att kursen för Bitcoin och den svenska kronan förändras och således göra dig en förtjänst genom att byta in Bitcoin till svenska kronor när värdet på Bitcoin ökar respektive köpa bitcoin med den svenska kronan när dess värde har sjunkit.

Du väljer själv vilken metod du är intresserad av att använda – vi rekommenderar dock att nybörjare först och främst använder sig av metoden att sälja och köpa bitcoin genom annonsmarknaderna. Att konvertera valutan fram och tillbaka till och från en statlig valuta kräver en viss fingertoppskänsla för att veta när det är dags att sälja respektive köpa valutan. Internet ger dock människor tillgång till att med enkelhet överskådligt granska prisförändringarna för Bitcoin den senaste tiden och ger dig som spekulant därför möjligheten att enkelt avgöra när det är dags att köpa respektive sälja valutan. Ett hett tips är att ha en fast kurs varpå du säljer och en fast kurs varpå du köper valutan – allting beroende på hur aktiv du är i din daytrading och hur mycket arbete du är villig att lägga ned. Nackdelen med direktkonvertering i jämförelse med sälj- och köpmekanismen och den öppna marknaden är att tillhandahållaren av konverteringstjänsten har möjligt att påverka vilken kurs du kan byta till dig respektive byta ifrån dig Bitcoins med. En öppen marknad ger större möjligheter att köpa och sälja med hög aktivitet under perioder med små förändringar för att maximera sin vinst.

Vanliga Frågor och Svar

Trots att bitcoin ofta framställs som ett anonymt nätverk för betalningar, är det i grunden snarare ett transparent sådant. Alla transaktioner som görs med bitcoin är spårbara och publika, där samtliga transaktioner permanent sparas i bitcoins nätverk. De olika bitcoin-adresserna som skapas via användarens privata plånbok, används för att identifiera var bitcoins finns samt var de skickas. Även historik för alla transaktioner samt saldo för respektive adress är publika och spårbara. 

En bitcoin-adress (som består av en serie bokstäver och siffror) går visserligen inte direkt att knyta an till en specifik person. Notera dock att det med den tillgängliga informationen är möjligt att gräva fram uppgifter, trots att du som användare kanske önskar vara helt anonym. Vill du skydda din integritet och köpa bitcoin anonymt, bör du enbart använda samma bitcoin-adress en gång, samt vara noga med att inte avslöja dina adresser. 

Att köpa bitcoin med Paypal, som är en slags e-plånbok, är i dagsläget en avancerad och krånglig process. Alternativen för att köpa bitcoin med Paypal är begränsade, där proceduren bygger på att användaren gör köpet via en särskild handelsplats för kryptovaluta, som accepterar Paypal. Exempel på sådana är eToro, LocalBitcoins och Paxful. Notera att avgifterna för att köpa bitcoins med Paypal är höga och att det generellt sett är mer lönsamt att köpa bitcoin via kreditkort. 

Det ryktas att Paypal har planer på att i framtiden integrera sina tjänster med bitcoin. Huruvida detta stämmer är dock okänt.

Ja, att köpa bitcoin med Swish är möjligt via ett par olika kryptoföretag som exempelvis Safello. Att använda Swish som betalningsmetod för att köpa kryptovaluta är enkelt, smidigt och effektivt där du i regel krediteras dina bitcoin på bara ett par minuter. Den övre gränsen för köp och sälj av bitcoin ligger här vanligtvis på omkring 25 000 kronor per vecka. 

För att köpa bitcoin behöver du först skapa en bitcoin wallet via ett kryptoföretag som tillhandahåller Swish som betalningsmetod. Logga sedan in med mobilt bankID, välj hur mycket du vill köpa för och betala för dina bitcoins med Swish. 

Att köpa bitcoin med kreditkort är enkelt och troligen ett av de vanligaste tillvägagångssätten för köp av bitcoin. Välj den handelsplats för kryptovaluta som du föredrar att använda, skapa sedan ett konto och logga in. Gå därefter till sidan för insättning och välj kreditkort som betalningsmetod och bitcoin (BTC) som kryptovaluta. Ange det belopp du vill köpa för, och bekräfta köpet av bitcoin genom att klicka på “open trade” eller motsvarande. Nu har du köpt bitcoin med kreditkort. 

Bra att veta är också att en avgift debiteras i samband med att du köper bitcoin med betalkort. Avgiften varierar mellan olika aktörer, men bör inte ligga på mer är 5%. 

Load More

Coinbuddy