Localbitcoins


Pros
 • Enkel verifieringsprocess
 • Handel direkt med privatpersoner
 • Många olika betalningsmetoder
 • Väldigt anonym plattform
 • Tar Swish!

Introduktion till LocalBitcoins

LocalBitcoins är en handelsplats för kryptovaluta som direkt matchar köpare och säljare genom konceptet peer-to-peer (p2p). Här kan köpare och säljare från hela världen mötas för att handla med bitcoins under säkra förhållanden.

Localbitcoins

Här kan du handla helt anonymt och med låga avgifter.

Genom att handla med kryptovaluta via plattformen kan du samt välja mellan en rad olika betalningssätt som Swish och Skrill, efter en enkel verifieringsprocess. LocalBitcoin drivs från Finland och är globalt verksamma sedan år 2012.

Varsågod att läsa mer om aktören LocalBitcoins i recensionen nedan.

Tillgängliga Valutor och Cryptos

Precis som namnet på denna aktör indikerar, har man nischat sig helt mot handel med kryptovalutan Bitcoin. Både köp och sälj på plattformen rör alltså utslutande bitcoin.

Notera att du dock kan köpa bitcoins med kryptovaluta som Ripple, Litecon och Ethereu som betalning.

Så går det till

 1. Gå till www.LocalBitcoins.com och genomför verifieringsprocessen
 2. Klicka sedan på “Sell Bitcoin” eller “Buy Bitcoins”
 3. Specifiera valuta, land och betalningsmetod via sökparametern
 4. Välj säljare / köpare från listan och klicka på “send trade request”

Du kan med fördel kommunicera med personen du skickat en förfrågan till. När allt är i sin ordning, kan du påbörja trading och gå igenom betalningen.

Betalningssätt

Till skillnad från mer klassiska handelsplatser för kryptovaluta erbjuder LocalBitcoins en stor variation av tillgängliga betalningsmetoder. I samband med att du ska köpa eller sälja bitcoins kan du välja från en lista med över trettio olika betalningssätt, där bland annat Swish och Skrill finns med.

Nedan listas några utvalda populära betalningsmetoder tillgänliga hos LocalBitcoins:

 • Paypal
 • Wire transfer
 • SEPA
 • Neteller
 • MoneyGram
 • Skrill
 • Cash deposits
 • Payoneer
 • Payza
 • Swish
 • WeChat

Bra att ha i åtanke är att de olika metoderna kan ge olika valutaväxling, samt innebära olika stora risker i bedrägeri-sammanhang.

Avgifter

Det är helt gratis att registrera sig, samt köpa och sälja bitcoins via LocalBitcoins. Det är även gratis att föra över kryptovalutan till andra användare inom plattformen. För säljare som skapar annonser på plattformen gäller en avgift på 1% vid varje genomförd trade.

Vid affärer utanför LocalBitcoins (det vill säga så fort du skickar bitcoins utanför plattformen) så appliceras den standardenliga nätverksavgifter för bitcoin. Denna avgift är inte fixerad utan rörlig och bestäms av hur många som använder nätverket.

Vilken information behövs för att använda LocalBitcoins?

Fram till nyligen kunde LocalBitcoins användas helt anonymt. Numer gäller dock en lättsam verifiering av identitet för att kunna handla med krypto. Plattformen har etablerat fyra olika verifieringsnivåer, som alla kommer med olika buying limits.

 1. Den första nivån (T0) efterfrågar ditt namn, land, mailadress samt telefonnummer. Trading limit ligger på €1,000 per år.
 2. Den andra nivån (T1) efterfrågar ovanstående samt en fysisk adress, ID-verifiering samt KYC-info. Trading limit ligger här på €20,000 per år.
 3. Den tredje nivån efterfrågan ovanstående samt bostadsbevis (exempelvis din adress på en elräkning). Trading limit ligger här på €200,000 per år.
 4. Den fjärde nivån efterfrågan ovanstående samt extra id-verifiering. Här finns inget tak för trading.

Frågor och Svar

 

Summering

LocalBitcoin är en smidig handelsplats för krypto, som ger köpare och säljare av bitcoins många valmöjligheter. En stor fördel är den generöst tilltagna listan av tillgängliga betalningsmetoder. Eftersom plattformen förmedlar kontakter med andra privatpersoner, är det viktigt att vara förnuftig och söka viss bakgrundsinformation, då oärliga personer tyvärr riskerar att figurera på plattformen. Avslutningsvis är LocalBitcoins ett utmärkt alternativ för dig som vill handla med bitcoin i en flexibel, snabb och internationell miljö.

 

7 Total Score

User Rating: Be the first one!
Coinbuddy