Information

Stora frågor rörande Bitcoin

När är alla bitcoins slut
0

När det gäller Bitcoin så finns det en övre gräns satt för hur många som får finnas. Detta tak är satt till 21 miljoner mynt, om det får kallas så för att göra det hela enkelt.

När tar det slut på bitcoins?

Gällande när Bitcoin kommer att vara slut och alla de 21 miljoner Bitcoins som är taket finns i bruk, så beräknas detta vara runt år 2140. Detta är naturligtvis beräknat efter att utvecklingen går i samma takt som den tidigare har gjort. Nu är det också så att det inte kommer att vara exakt 21 miljoner Bitcions som blir taket. Detta bygger på att de indelas i block. Här kommer det sista blocknumret att vara 6929999. Enligt de som vet så kommer detta betyda, ned till massor av decimaler, att det totala antalet Bitcoins hamnar på 20 999 999,999999999.

Skapas nya Bitcoin när någon förlorar sina?

Ja, här har du säkert hört att det finns människor som har glömt bort sina Bitcoins, och sedan funnit att de blivit stormrika när de återfunnit dem. Det finns också de som aldrig finner dem. Helt enkelt tappar bort dem. Om då taket på 21 miljoner Bitcoins är nått. Kommer det då att finnas nya Bitcoin att bryta igen så att antalet går upp till 21 miljoner igen?

Svaret på detta är enkelt och ett dundrande nej. Detta med anledning att det skulle uppröra många investerare. Här handlar det om att det som från början har en viss upplaga har ett värde per mynt. Om sedan delar av upplagan försvinner, så kommer värdet att öka på de som finns kvar. Det betyder att de som håller reda på sin samling kan få mera för den. Precis så är det också med Bitcoin. Enkelt förklarat är det detta som kallas för deflation.

Kan jag missa en betalning om jag inte är online?

Det finns en stor grupp människor som inte har alla fakta. De går då och är rädda för att riskera att missa en betalning eller transaktion om de inte är online hela tiden. Detta är en ren myt och inget du ska vara orolig för. Här handlar det inte om att den betalning som görs skickas direkt till din plånbok. Den försändelse av Bitcoin som görs till din plånbok, snappas upp i det som kallas för blockkedjan. Detta i samband med att din intelligenta plånbok är digital och hämtar ned information varje gång du slår på din dator och är ansluten till Internet. På så sätt kommer du alltid att få den senaste informationen om vad som skett direkt i din plånbok varje gång du använder den. Du missar alltså inte något om du stänger av din dator.

Du kanske gillar
Bitcoin förvaring
Var förvaras dina Bitcoins?
Bitcoin trading
Bitcoins – den nya valutahandeln

Lämna en kommentar

Din kommentar

Ditt namn
Din hemsida